Новости

Министерството за здравство од декември почнува со новите сет-мерки за бремени жени

Министерството за здравство од декември почнува со новите сет-мерки за бремени жени

Министерството за здравство од декември, годинава, почнува со реализација на новите мерки за унапредување на здравјето на бремените жени и доенчиња. Од 1 декември ќе бидат ослободени од партиципација за сите прегледи, согласно антенаталното упатство, бремените жени кои се здравствено осигурани, што значи дека за сите услуги што треба да ги направат на секундарно ниво како […]

Објавено на November 25, 2015 Повеќе →
Заменик министерот Андовски на состанок на извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина

Заменик министерот Андовски на состанок на извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина

Управување со ризиците од аерозагадувањето, управувањето со разни видови отпад, еколошките проблеми како и климатските промени беа тема на денешниот состанок на извршнотo тело на Европскиот процес за здравје и животна средина, како дел од подготовките за следната 6. министерска конференција за здравје и животна средина која ќе се одржи во 2017 година. Заменик министерот […]

Објавено на November 24, 2015 Повеќе →

Најнови

ОГЛАС – Управа за електронско здравство

ОГЛАС – Управа за електронско здравство

Управа за електронски евиденции во здравството – МојТермин       Во насока на зајакнување на шалтерските капацитети во јавните здравствени установи, краткорочно и долгорочно намалување на времето на чекање на шалтер, односно растоварување на гужвите на шалтерите, се формира Проектна единица за унапредување на работата на шалтерите во ЈЗУ. За таа цел, Управата за […]

Објавено на November 16, 2015 Повеќе →

ОГЛАС ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС – 1 извршител правник со положен правосуден испит

Управа за електронско здравство – МојТермин Во насока на зајакнување на шалтерските капацитети во јавните здравствени установи, краткорочно и долгорочно намалување на времето на чекање на шалтер, односно растоварување на гужвите на шалтерите, се формира Проектна единица за унапредување на работата на шалтерите во ЈЗУ. За таа цел, Управата за електронско здравство – МојТермин, објавува […]

Објавено на November 16, 2015 Повеќе →

Анкети – Април 2015 година

  Анкета – МојТермин, Април 2015 ЕВАЛУАЦИЈА НА КВАЛИТЕТ НА ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ – (ТАЕН ПАЦИЕНТ – ОПШТИ БОЛНИЦИ) Maj 2015 – Табела ЕВАЛУАЦИЈА НА КВАЛИТЕТ НА ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ – (ТАЕН ПАЦИЕНТ – ОПШТИ БОЛНИЦИ) Maj 2015 ЕВАЛУАЦИЈА НА КВАЛИТЕТ НА ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ – (ТАЕН ПАЦИЕНТ-ЗДРАВСТВЕНИ ДОМОВИ) Maj 2015 – Табела ЕВАЛУАЦИЈА НА КВАЛИТЕТ НА ЗДРАВСТВЕНИ […]

Објавено на November 4, 2015 Повеќе →
Тодоров се сретна со претставници на Иницијативата на жени од општина Шуто Оризари

Тодоров се сретна со претставници на Иницијативата на жени од општина Шуто Оризари

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска се сретна со сите претставници на Иницијативата на жени од општината Шуто Оризари. На средбата се разговараше за потребата од матичен гинеколог и континуирана гинеколошка здравствена заштита на жените од оваа општина. Со цел да се излезе во пресрет на нивните барања и потреби, на средбата е договорено веднаш да […]

Објавено на November 3, 2015 Повеќе →
Листа и решенија за намалени цени на лекови

Листа и решенија за намалени цени на лекови

Врз основа на член 108 став 8 од Законот за лековите и медицинските средства (“Службен весник на РМ”, бр. 106/07, 88/10, 36/11, 53/11, 136/11, 11/12,147/13,164/13, 27/14, 43/14, 88/15 и 154/15) и членовите 13, 14 и 15 став 1 од Методологијата за начинот на формирање на цените на лековите (“Службен весник на РМ”, бр. 156/11, 45/12,19/13 […]

Објавено на October 31, 2015 Повеќе →