Новости

Инсталиран нов апарат за компјутерска томографија во ГОБ „8 Септември“

Инсталиран нов апарат за компјутерска томографија во ГОБ „8 Септември“

За неколку месеци уште еден нов апарат е инсталиран во Градската општа болница „8 Септември“, изјави при посетата министерот за здравство Никола Тодоров. – Ова е втор ваков апарат во Градската општа болница „8-ми септември“ со што сериозно ќе се намали времето за чекање и ќе се овозможи повеќе дијагностички процедури. Опремата чини околу 20 […]

Објавено на May 3, 2016 Повеќе →
Сто милиони денари инвестиции во прилепската болница

Сто милиони денари инвестиции во прилепската болница

Околу 100 милиони денари се инвестициите во Општата болница Прилеп, која и кадровски и финансиски зајакнува, изјави министерот за здравство Никола Тодоров, при посетата на болницата, каде се врши целосно обновување. Работите се интензивираат и треба да завршат во јули. – Работите се одвиваат со сериозно темпо и во сериозен обем. Се очекува во јули да […]

Објавено на May 3, 2016 Повеќе →

Најнови

Ранг листа по јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со програмата за кофинансирање на специјализации и супспецијализации

Ранг листа по јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со програмата за кофинансирање на специјализации и супспецијализации

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Врз основа на член 9 од Правилникот за начинот на бодирање за селекција на здравствените работници и здравствените соработници кои не се вработени во јавна здравствена установа и се пријавиле на јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со програмата за кофинансирање на специјализации и супспецијализации бр.22-2170/1 […]

Објавено на April 11, 2016 Повеќе →
Зајакнување на специјалистичкиот кадар со 90 кофинансирани специјализации

Зајакнување на специјалистичкиот кадар со 90 кофинансирани специјализации

На огласот што пред два месеца го објави Министерството за здравство за запишување кофинансирана специјализација се пријавија 158 кандидати, од кои по спроведување на процесот на селекција се избрани 90 доктори. Од 90. кандидати, 83 се пријавени за јавни здравствени установи (66 за девет општи болници и 17 за трите клинички болници), додека останатите седум кандидати се […]

Објавено на April 11, 2016 Повеќе →
Отворен нов пункт на ИМП во општина Чучер Сандево

Отворен нов пункт на ИМП во општина Чучер Сандево

Нов пункт на Итна медицинска помош (ИМП) е отворен во општина Чучер Сандево, која опфаќа 14 населени места со 20.000 жители. Станува збор за осми по ред пункт на ИМП на подрачјето на Скопје. Пунтот е лоциран во амбулантата Сандево, ќе работи 24 часа, ќе има по еден тим и едно возило. Министерот за здравство […]

Објавено на April 11, 2016 Повеќе →
Одбележан Светскиот ден на здравјето

Одбележан Светскиот ден на здравјето

Голем број инвестиции во здравствената инфраструктура, набавена нова најсовремена опрема за здравствените установи и дополнителна едукација на здравствените работници во најразвиените системи во Европа, САД, Австралија, Кина и Јапонија. Ова е реализираното во здравството на кое се осврна министерот за здравство Никола Тодоров на одбележувањето на 7 април, Светски ден на здравјето, што се одржа во […]

Објавено на April 8, 2016 Повеќе →
ЈАВЕН ОГЛАС  за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

ЈАВЕН ОГЛАС за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО   ЈАВЕН ОГЛАС за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година   Врз основа на  член 150-г од Законот за здравствена заштита („Службен весник на Република Македонија“ бр. 43/12, 145/12, 87/13, 164/13, 39/14, 43/14, 132/14, 188/14, […]

Објавено на April 6, 2016 Повеќе →