Новости

Заменик министерот Андовски присуствуваше на работен состанок во НР Кина

Заменик министерот Андовски присуствуваше на работен состанок во НР Кина

Заменик министерот за здравство, м-р Јовица Андовски, од 19 до 21 јуни 2016 година, учествуваше на Вториот состанок на министрите за здравство на 16 држави од Централна и Источна Европа и Кина, што се одржа во Суџоу, провинција Џиангсу и во Шангај во Народна Република Кина, во организација на Националната комисија за здравство и планирање […]

Објавено на јуни 23, 2016 Повеќе →
Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО   Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, раководното лице на институцијата во јавниот сектор може преку склучување договор за вработување на определено работно време да пополни посебни работни места во кабинетите на министрите, заради извршување на работни задачи на посебни советници. Со цел дополнително кадровско зајакнување на Кабинетот, во […]

Објавено на јуни 21, 2016 Повеќе →

Најнови

Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Огласи за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ

Почитувани, на следните линкови можете да ги превземете огласите за искажување интерес за работа во Проектната единица за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на јавните здравствени установи во РМ КОНТРОЛОР НА ДОКУМЕНТИ ИНЖЕНЕР АРХИТЕКТ ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР ГРАДЕЖЕН ИНЖЕНЕР МАШИНСКИ ИНЖЕНЕР СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА НАБАВКИ Заинтересираните кандидати може да се пријавуваат до 15 јуни 2016 […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →
Оглас за изразување интерес за матичен доктор во рурални подрачја

Оглас за изразување интерес за матичен доктор во рурални подрачја

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Во рамки на заложбите за овозможување континуирана здравствена заштита за граѓаните, Министерството за здравство објавува ОГЛАС ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС  за отворање на нова ординација по општа медицина/на организациона единица на постојна ординација по општа медицина во рурални подрачја  Се повикуваат доктори на медицина да изразат интерес за отворање на нова […]

Објавено на јуни 1, 2016 Повеќе →
Матичен доктор во Пештани и Ранковце – почнуваат со работа амбулантите во рурални средини

Матичен доктор во Пештани и Ранковце – почнуваат со работа амбулантите во рурални средини

Во втората половина или најдоцна до крајот на месецов ќе почнат со работа првите амбуланти во руралните средини за кои неодамна го отворивме  огласот за отворање ординации на матични доктори по општа медицина, најави денеска министерот за здрвство Никола Тодоров. Во постапката за отворање за најголем дел од амбулантите веќе е завршена или е во […]

Објавено на јуни 1, 2016 Повеќе →
За една година ќе биде готово новото крило на Општата болница во Струмица

За една година ќе биде готово новото крило на Општата болница во Струмица

Веќе еден месец траат градежните активности во новото крило на Општата болница во Струмица. Динамиката оди согласно планираното без очекувања за застој, а работите ќе бидат завршени за една година, оценија при посетата на оваа ЈЗУ претседателот на Владата Емил Димитриев, министерот за здравство Никола Тодоров и претседателот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски кои направија […]

Објавено на јуни 1, 2016 Повеќе →
Нов апарат за ЕМГ и биохемиски анализатор за унапредување на работата на општа болница Куманово

Нов апарат за ЕМГ и биохемиски анализатор за унапредување на работата на општа болница Куманово

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ја посети болницата во Куманово и ги промовираше новите апаратит за ЕМГ и биохемиски анализатор, кои овозможуваат нови услуги за пациентите од Куманово. Со ова значително ќе се намали бројот пациенти кои за оваа здравствена услуга биле преупатувани во Скопје, Инаку, на годишно ниво од кумановската болница во Скопје се испраќаат околу 1.200 […]

Објавено на мај 23, 2016 Повеќе →