Новости

Известување за тестирањето на кандидатите кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации

Известување за тестирањето на кандидатите кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации

Почитувани, Ве известуваме дека тестирањето на кандидати кои аплицирале на третиот Оглас за кофинансирани сепцијализации ќе се одржи  на 15.08.2016 – стручен тест, и 17.08.2016 – тест за познавање на англиски јазик во 18.00 часот во Амфитетар број 2 (спроти библиотеката) на Медицински факултет Скопје. Кандидатите со себе треба да понесат документ – лична карта […]

Објавено на јули 29, 2016 Повеќе →
Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

Првите три здравствени установи добија сертификат од Агенцијата за квалитет и акредитации

 Универзитетската клиника за кардиологија, Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле и Универзитетската клиника за детски болести се првите три здравствени установи кои денеска добија едногодишни сертификати од Агенцијата за квалитет и акредитации на здравствени установи во Македонија. Премиерот Емил Димитриев честитајќи им на првите три акредитирани здравствени установи упати порака дека здравјето на граѓаните и […]

Објавено на јули 19, 2016 Повеќе →

Најнови

База на прашања

База на прашања за полагање на стручен тест и тест по англиски јазик (Tретиот Оглас за кофинансирани сепцијализации): Почитувани кандидати на следниов ЛИНК можете да ја преземете базата на прашања за полагање на стручен тест Почитувани кандидати на следниов ЛИНК можете да ја преземете базата на прашања за медицинска физика Почитувани кандидати на следниов ЛИНК можете […]

Објавено на август 15, 2016 Повеќе →
Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

Оглас за изразување интерес за посебни советници за прашања поврзани со здравството во Кабинетот на Министерот за здравство

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО   Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, раководното лице на институцијата во јавниот сектор може преку склучување договор за вработување на определено работно време да пополни посебни работни места во кабинетите на министрите, заради извршување на работни задачи на посебни советници. Со цел дополнително кадровско зајакнување на Кабинетот, во […]

Објавено на јуни 21, 2016 Повеќе →
Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Утре жолта фаза во југоисточниот регион, повисоки температури до недела

Согласно најавата од Метео-алармот на Управата за хидро-метеоролошки работи, во наредните денови – од четврток до недела (16 до 19 јуни), подрачјето на целата држава ќе биде под влијание на многу топла воздушна маса од југ, односно температурите ќе се движат во интервал од 35 до 40 степени Целзиусови. Значителен пораст на температурите се очекува […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со нова современа опрема

Современ апарат за хирургија на рамо, колено и рачен зглоб доби Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски. На одделот за трауматологија веќе успешно се оперирани двајца пациенти и истиот ден се пуштени дома. Со новиот ендоскопски систем се намалува времето на интервенцијата, а на мониторите лекарите имаат попрецизна слика. Чини 8 милиони денари. Вакви […]

Објавено на јуни 15, 2016 Повеќе →
Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

Ранг листа по јавен оглас за запишување кофинансирана приватна специјализација за доктори на медицина вработени во приватни здравствени установи, други правни лица и невработени за 2016 година

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Врз основа на член 9 од Правилникот за начинот на бодирање за селекција на здравствените работници и здравствените соработници кои не се вработени во јавна здравствена установа и се пријавиле на јавен оглас за запишување на кофинансирана приватна специјализација во согласност со Програмата за едукација на лекари и медицински пероснал […]

Објавено на јуни 7, 2016 Повеќе →